retroida.blogg.se

FÖLJ MED PÅ FÄRDEN IN I RETRO VÄRLDEN

Tusen Tack!!!

Kategori: 506070tal, Loppis, Loppislycka, RetroIdasbutik, Välgörenhet, secondhand, tillsalu, återvinning

Jag har sedan i Lördags velat tacka alla kunder & besökare som jag träffade när jag stod och sålde mina retroting på Estö loppiset. 
Det var en fantastisk dag med härliga möten. Jag verkligen älskar att få sälja till andra retroälskare! 
Nu hade jag en liten mängd med mig och vissa saker gick åt som smör i solsken. Jag sålde en kastlåda, en hög med retrotyger, två sängbord i teak Carlström & Co, många briokolor och andra småting. 
RetroIdas bord är det närmaste från den vita duken var vårt privata, vi blev av med en hel del där också :)
Jag hoppas att jag snart kan stå och sälja igen efter att pärlan kommit till världen. Skulle vilja stå tillsammans med retrofolket vid Solvalla någon gång. 
Här sitter jag och njuter i solen med en burk fylld med jordgubbar. 

Just nu är det mycket fokus på flytten till huset som sker imorgon och pärlan som kommer i Augusti men jag hoppas ni kikar in i min webbutik om ni får retroköpbegär ;). 
www.retroida.com 

Ni får också gärna höra av er om det är något speciellt ni vill att jag ska spana efter åt er på mina loppisbesök. 

Slutligen vill jag också ge ett stort tack till arrangörerna för loppiset på Estö! 
Tack för min önskade trädplats! Och för ert hårda arbete, utan er inget stort loppis i Nynäshamn och ingen loppislycka för mig!
Jag fyndade ju såklart också ;)


Kom till Nynäshamn på loppis 23/5

Kategori: Loppis, Loppisfynd, Loppmarknad, RetroIdasbutik, shopping, tillsalu

Nu på lördag går Nynäshamns största loppis av stapeln!!!! 
Retroida kommer i år plocka fram några av sina gobitar till försäljning och resterande retroting kommer att finnas i webbutiken www.retroida.com 
Nu är det 175 säljare!!!! 

Eftersom vi just nu håller på att flytta har vi lyckats rensa och fått ihop fem fulla kartonger tills på lördag!!! Varmt välkomna att fynda. 

Hitta hit!
Hoppas vi ses! 

Detaljer Detaljer Detaljer

Kategori: Allmänt

Jag undrar om det har med åldern att göra när jag nu som 32-åring är uppmärksam på de där speciella detaljerna som omringas mig. 
Den tanken slog mig under besöket på landstället nu under Kristihimmelsfärd. 
Jag kan bara njuta av den här gula omgivningen som jag kan se under en kort stund utanför bilen som tar mig fram i hög fart. 

Eller att mitt i natten behöva gå upp för att göra sin behov och stanna upp och njuta av utsikten och ta ett kort fast klockan är tre på morgonen. 
Eller att uppskatta och njuta av fågelsång samtidigt som solen går upp.
Eller att uppmärksamma det som bor på landstället som byggdes år 1879. 
Det är detaljerna som nu tydligt lyckas få mig att stanna upp, tänka till och uppskatta det som finns omkring mig. Fönstret i hallen är som en tavla, trappen upp till loftet, vad har den för historia? En charmig och väldigt gammal nyckel blir som en inredningsdetalj, mammas fina karaffer gör mig sugen på saft en mycket varm sommardag, fotografierna i tavelramen får mig att vilja gå tillbaka i tiden, vad pratar de om? vad gör dem? 
Alla dessa intryck ger mig en massa tankar och funderingar som ger mig energi på något sätt. Det kanske låter tokigt i era öron men testa själv till dessa 6 bilder. Vad säger de till er? Vad börjar ni tänka på? 

På en promenad längs med grusvägen stod dessa och visade upp sig och fångade min uppmärksamhet. 
Styvmorsviol

Adam & Eva
Och en bukett med mina favoriter fick följa med hem. 

Gullvivor. 

Jag har nog helt klart börjat förstå hur viktigt och roligt det är att uppskatta och ta tillvara på det lilla fast ändå stora som finns just precis omkring oss.