retroida.blogg.se

FÖLJ MED PÅ FÄRDEN IN I RETRO VÄRLDEN

Idag en nybliven ägare åt en solsäng.

Kategori: Loppis, Loppisfynd, Loppislycka

Tanken var att efter jobbet åka direkt hem men den tanken tog en tvärvändning när jag slutat på jobbet. Klart att jag skulle svänga av vid ett loppis när det ändå låg på vägen hem. Dumt vore väll att bara åka förbi! Jag kunde ju missa värsta fyndet. 
Och det hade jag gjort om jag inte åkt dit för kolla här vad jag hittade. 
Jag hade lite svårt till en början att få isär den och tvekade faktiskt om jag skulle köpa den men hade en aning om att det var något speciellt man skulle göra för att få ut hela. Efter många försök då jag inte gav mig så lyckades jag lista ut knepet. 
Det kan inte bli mer retro för det här är solsängarnas solsäng. Och till det bästa är att den är helt ny med etikett kvar. 

Men oj oj oj vad jag längtar tills jag får ligga på det här blommiga mönstret. 

Sommaren är för den här gången precis förbi och äntligen har jag hittat min solsäng för ett riktigt fyndpris, endast 75kr. Ett tag slog tanken mig att jag skulle ha den i lägenheten någonstans men den tanken var jag snabbt tvungen att tänka om för vart skulle jag ha en solsäng inomhus någonstans??? 
Jag får helt enkelt längta efter den....

För nu bor den i förrådet dom kommande 8 månaderna......

Tyko Axelsson, Anna-Lisa Thomson & Stig Lindberg på en och samma dag!!!

Kategori: Loppis, Loppisfynd, Loppislycka, stiglindberg

Idag var det dags att bege sig till landstället i Trosa för att plocka ned förtältet till husvagnen.  Vi bor husvagnsliv provisoriskt då vårt lilla torphus inte mår så bra just nu. 
När förtältet plockas ned är det verkligen ett tecken på att hösten är här. Jag älskar hösten med alla dess färger men lite tråkigt var det ändå när husvagnen efter ett tag såg väldigt naken ut där den stod. Jag hoppas iallafall att vi hinner övernatta någon helg framöver innan det blir för kallt. En snabbvisit blev det idag. När vi satt i bilen påväg till färjan vid skanssundet märkte jag att vi var alldeles för tidiga och ett stopp vid fyndmagasinet i Vagnhärad skulle vi hinna med :) 
Tur att vi stannade till där för jag kom därifrån med det här!
Har spanat efter den här ljuslyktan ett tag nu som heter Solöga och som kommer från Reijmyre och är designad av Tyko Axelsson på 60-talet. Så glad att jag fann den och i så fint skick. Ikväll ska det tändas ljus och söndagsmysa. Har sett på femtiotalsjaktens blogg att den även finns i flera färger så jag får spana vidare  
( se www.femtiotalsjakten.se ) 

Sprudlade av lycka när jag fick se dessa små kaffefat ligga underst i en hög. Dock utan sina koppar till min besvikelse. Får hålla span efter de också framöver. 
Blå aster designad av Stig Lindberg. 

Sen hittade jag det här läckra fatet från Upsala Ekeby med vacker etikett som satt kvar. Inte ofta som jag har sett det. 
Ekeby 3281 - skål med öra som tillverkades 1937 av Anna-Lisa Thomson. 
Jag är nyfiken på den här skålen och ska försöka söka mig runt efter mera historik. Hittar jag något så återkommer jag. 

Men så fina fynd jag har gjort idag! Tre helt fantastiska formgivare och designers på en och samma dag. 
Tack Stig, Anna-Lisa & Tyko! 

Regnet det bara öser ner!

Kategori: Loppis

Jag är en person som älskar när det är lite gråmulet och tokregnar ibland. Idag var det en sådan dag, när jag lyckligt satte på mig mina gula stövlar och gick hemifrån imorse för att bege mig till jobbet. Gult är inte fult utan gult är kult! 
En regnig dag betyder också för mig att det är lite extra mysigt att gå på loppis. Så självklart blev det ett stopp på Fyndet i Haninge efter jobbet. 
Och lite loppande åt mig plus åt min svägerska blev det. 
Jag fann mig två lådor. 
En brevlåda som är en sparbössa. Jag tyckte att den var lite speciell och en plats åt den i teakhyllani retrorummet var given. Tio kronor var den helt klart värd!
En kartonglåda i finmönster kunde jag inte heller motstå idag för en tia. 

Till min svägerska hittade jag den här fina marmorklockan. Hon loppade förra veckan ett salt och pepparkar i samma stil. 

Någon annan som också loppisshoppat  idag i regnrusket??? 


Nu finns det några nyheter i min butik under fliken tyger www.retroida.com 
Varmt välkomna in!