retroida.blogg.se

FÖLJ MED PÅ FÄRDEN IN I RETRO VÄRLDEN

Fyndet under påskhelgen

Kategori: Allmänt


Påskafton bjöd på ett litet bakluckeloppis i Nynäshamn. Försäljarna kunde räknas på en hand men vid mitt första stopp hittade jag den här fina lampfoten i glas. 
När jag frågade om priset tänkte jag att nu ska det prutas, loppissäsongen har börjat!!!!! 
15kr! 
Va? Vad sa du? ( sa hon 50kr?) 
15kr!
Ja det blir bra då tar jag den!
Jag älskar loppisar oavsett om jag behöver pruta eller ej! 

Mini loppistur med Vera & mormor

Kategori: Allmänt

Idag tog vi oss en liten loppisrunda här i Nynäshamns kommun. Min mamma och jag har inte åkt på några loppisar sen Vera kom i Augusti, det har vi längtat efter. Nu är Vera snart 7 månader och det är dags att introduceras, det ska börjas i tid! 
Först åkte vi till Sorunda möbelförmedling. Där köpte jag ett klädesplagg och en filt till Vera. 
Secondhand bryggan blev vårt nästa stopp. Med Vera glad och småhoppandes i bärselet studsade nästan jag också fram av loppislycka!:) Tänk att vi har hela våren och sommaren framför oss, många loppisbesök hoppas jag på! 
Bland några påskdukar hittade jag en stor härligt mönstrad duk. 
Älskar blandningen av mönster. 
Duken har en liten lapp märkt Borås. 
Jag fyndade en Reijmyre våffelvas till samlingen. 
Blev osäker först när jag såg den och på den ovanliga färgen. För hur många färger finns det egentligen på våffelvaserna? Men när jag kom hem och ställde den i samlingen syntes det tydligt att den hörde hemma. 
En lyckad loppistur idag. 

Smygpremiär för Emmaljunga

Kategori: Allmänt

I den strålande solen i Söndags fick jag för mig att promenera en mil med Vera i hennes nutids vagn. Det resulterade i att jag kom hem med punka! Efter några misslyckade försök med att laga det lilla hålet i slangen fick vi beställa nytt. 
Innerst inne ville jag inte ta ut retrovagnen på sin premiärtur förns den var polerad. Hade planerat att den skulle glänsa på sin första tur en riktigt varm och solig vårdag. 
Men ut ville vi och en liten smygtur kunde väll inte skada?
Så fort vi kom ut fick vagnen sin första komplimang av en granne. 
- Åh så fin vagn! Sådär ser en riktig vagn ut. En rejäl!
Blev två smygpremiär turer den dagen. Det är något speciellt med att gå med den här vagnen. Först och främst tycker jag att den känns stabilare, en rejälare vagn :) Gallrets skallrande är charmigt och har en insomnande effekt och det hörs när vi kommer, speciellt på kullerstenen på stan. 
Sen är det väldigt trevligt med all uppmärksamhet vagnen får. Gick förbi en förskola där en flicka precis blivit hämtad av sin mamma. När flickan fick syn på mig och vagnen sa hon såhär. 
- Mamma, vad är det där?
- Det är en vagn, visst var den fin?
Ja svarade flickan mycket finare än min. 
Sen hade hon svårt att släppa vagnen med blicken. Så sött. 

Både mamma och Vera trivs bra med vagnen! Oj vad det ska poleras nu! 
Välkommen våren!

Sen måste jag gladeligen tillägga att min uppsydda kappa som jag skrivit om i tidigare inlägg kommer passa som handen i handsken på retrovagnsturerna!