retroida.blogg.se

FÖLJ MED PÅ FÄRDEN IN I RETRO VÄRLDEN

Fikagäster

Kategori: Allmänt


Förberedelser innan gästerna kommer. Att tända en massa ljus och skapa en mysig stämning. I love it! Tur att jag var på Ikea i Söndags och har hundraljus och tvåhundra värmeljus. Våren verkar fortsätta ett tag till i sin gråa och trista skala. Reijmyre värmeljuskoppar står i köket så fint. 
Reijmyre glasbruk grundades år 1810. Det är Sveriges tredje äldsta glasbruk som fortfarande är i drift. 
Idag ligger glasbruket placert i Finspångs kommun, Östergötland. 

Dukning 

Trevligt med Torsdagsfika med min mans farmor Ulla-Britt och farfar Lelle. 
Kakfatet väntar ivrigt på gobullarna!;)
Att duka fram och göra det där lilla extra med fina retroting känns speciellt och unikt för mig!

Drömmar på kakfat. 
Hjärtegodis i min nya Iittala skål. 

Den här veckan börjar lida mot sitt slut och loppishelgen närmar sig, spännande! Vi får hoppas att det dyker upp några fynd på bloggen under helgen :) 


Vinylskivor & Vinylspelare i ett retrohem

Kategori: Vinylskivor

I Fredags kom den med posten och de har jag velat blogga om så länge. De har dykt upp andra spännande och roliga saker att också blogga om men äntligen får jag visa er det här.
 
Vår nya LP-spelare i en lite modernare tappning, fast ändå med en retrotouch. När jag beställde den kanske ni minns att jag skrev lite om den och att jag var mest fundersam över ljudets kapacitet, då de är inbyggda små högtalare. Det är ett ok ljud och man kan vrida PÅ, jag är den som gärna älskar att vrida PÅ och det får gärna dunka lite. Kom på efter någon dag att jag kunde koppla våra högtalare till tv:n till den här istället och plötsligt fick vi ett surroundljud! 
 
Det känns märkligt att man under 2000-talet tycker att det är riktigt häftigt att spela LP-skivor igen. Jag och min man tog en varsinn öl och satte oss i vardagsrummet och lirade platta efter platta. Vi undrade vad våra barn kommer att vilja ta med sig ifrån vår musiktid, som de kommer tycka är häftigt. Blir det kasettbanden? VHS? CD-skivorna? Eller ingenting alls?
Vi kan göra det så himla lätt för oss idag, lyssna på vilken musik som helst via Spotify, hur som helst och när som helst utan att vi behöver fundera. Jag tycker att gemenskapsmusiken lite försvinner med det vilket är synd. 
 
Nu undrar ni säkert vilka LP-skivor jag irrat runt på alla loppisar i stan och köpt. Vi har ett tjugotal som jag införskaffat under två dagar. Jag har köpt dessa för 5 kronor styck, ett bra pris!
 
Fick med mig en gul ölback ifrån mina föräldrar i Söndags som min morfar Fritz sparat på, han sparade på allt och tog med sig saker lite här och var. Det står endast för bryggerietsvaror och bryggeriets egendom på den. Men inte längre för nu står den hemma hos oss så länge. Jag är på jakt efter något annat att ha skivorna ståendes i. 
 
Nu ska jag bjuda er på några utav mina favorit LP-skivor.
 
Lill Lindfors-En man i byrån,Arne Qvick - Rosen, Lasse Stefanz- Oh Julie och många fler! :)
 
Svensktoppen genom tiderna:
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=2023&grupp=9655&artikel=454911
 
Hon är ju för söt Anita Hegerland här 9 år. Mitt sommarlov, En så´n dag eller om man är på dåligt humör kan man alltid spela trollkarlen lurifix!
 
Den här spelades in 1971. Jag vet vem televinken är men aldrig lyssnat på därför var jag tvungen att köpa den.
 
När jag såg den här blev jag som ett barn på nytt! Vet inte hur många gånger jag har sett deras film och sjungit sångerna,den här gör mig glad! Jag och Johan sjöng faktiskt en truddelutt på den i fredags ;)
 
Vet ni att den första vinylskivan kom den 21 juni år 1948. Skivbolaget Columbia lanserade den första LP:n med varvtalet 33 varv/minut. Inte illa!
 
De kommer att bli flera inköp av LP-skivor framöver.
Just nu är jag på jakt efter min barndoms idol Whitney Houston och en skiva som jag lyssnat mycket på när vi varit ute på landstället för där har vi många skivor det är Blomman med sina knepiga låtar och sin rosa elefant. Jag skulle vilja ha en skiva med Simon & Garfunkel också.
 
Ska nog ta och bjuda hem någon snart på en mysig LP-kväll!

Nygammalt

Kategori: Allmänt

Nu finns det två stycken nygammla ting i retrobutiken att skåda. Är du kanske intresserad utav stickning av alla dess slag och inte har någon bra förvaringsplats för garn och stickpinnar. Då finns det nu en jätte fin korg till salu. 
 
 
Vill du glida fram som en färgklick när våren kommer att bjuda oss på ett fåtal gråadagar med regnskurar. Då finns det en regnkappa till salu. 
Mera information finner ni på www.retroida.tictail.com Välkomna in!
 
Veckans loppishandlade skedde redan idag, två dagar efter mitt förra loppisbesök. Loppoholick? Svar JA!
Men det hoppas jag att ni redan förstått att jag är ;) 
 
Gjorde inget storfynd idag men billigt blev det och jag kom hem med fina saker.
En GUL kruka. Har ingen direkt plan för den men den var gul och kostade 5 kronor. Såklart att jag tog den!
En liten fin filt som jag vet att den säkert kommer till nytta i framtiden till något, 10 kronor . Sen en mysig lite långre tunika med fickor att bara mysa i här hemma, 15 kronor. 30 kronor var det helt klart värt.
Ni som är ute efter begagnade möbler till ett bra pris titta in hos Fyndet i Haninge de har ganska mycket av de just nu såg jag. Hörnsoffor, bord, stolar, fotöljer, bokhyllor, byråer. 
 
Hoppas ni har sett dagens tidigare inlägg om Megaloppiset som äger rum i Kistamässan under den kommande helgen! Om inte gå gärna in och läs mera om det.