retroida.blogg.se

FÖLJ MED PÅ FÄRDEN IN I RETRO VÄRLDEN

Den årliga Loppisresan Björkvik-Katrineholm-Flen

Kategori: Loppislycka

I Söndags var det dags för vår årliga loppisresa mot Björkvik där min morfar Fritz är född. När jag var mindre åkte vi dit varje sommar och hälsade på hans bror Thore och hans fru Svea. Thore var den enda av 13 barn som bodde kvar där i den lilla mysiga byn. Nu när de inte finns kvar så är det ändå mysigt att komma dit för att återuppleva fina gamla minnen därifrån och samtidigt besöka hembygdsgårdens loppis. 
Påvägen dit stötte vi på en loppisskylt som tog oss ner på en grusväg rakt in i skogen. Ett stort garage var fyllt med saker!!! 
Jag fastnade för det här fina turkosa skåpet. Ångrar mig att jag inte frågade vad de kostade.... Det blev inga fynd här. 

Hembygdsgården i Björkvik. 

Får ursäkta skärpan på några av bilderna, de är tagna med en annan kamera än vanligt, hoppas ni kan se någorlunda. 
Det var färre försäljare än vanligt den här gången men jag fyndade mycket bra ändå!
Det säljs saker både inomhus och utomhus. 
Här ser ni mig in action! Den här damen var så trevlig och hos henne hittade jag det finaste fyndet. 
En retroklänning från 50-talet. 

Underbart fint mönster som gör mig glad. Håll i er nu för jag fick betala endast 50kr! Det fattas en knapp så imorgon ska jag besöka en sybutik för att hitta någon liknande. 
Såhär ser jag ut när jag har storfyndat två gånger på loppis ;) 
Hos en dam hittade jag en katt och en häst av Bitossi Aldo Londi. Katten var lagad så den blev kvar men hästen har jag länge sökt efter och den var hel och fin och kostade mig 40kr. 
Hemma i mitt retrorum har jag nu en samling, en vas, lampfot, katt och en häst.
Jag köpte en häftig kalender i plåt. 
Med STORA och tydliga siffror och bokstäver. En fin plastkanna hittade jag också. Fastnade för dess form. 

Vi promenerade över ett stort gärde för att komma fram till ett annat loppis som var i ladan. 
Ladan bjöd på mycket fint och en mönstrad tallrik följde med hem. 

Gefle Upsala-Ekeby 
Det fanns många skyltar under färden:)

Efter att ha varit här kan jag nu klä mig med färgglada accessoarer. 
Oj så mycket fint jag fyndat!!! Och resan är inte äns slut :) Några mil till och flera fynd bjuder jag på i nästa inlägg då kör vi vidare på väg57. 

Stor loppis i Bricka

Kategori: Loppis, Loppislycka, RetroIdasbutik, vintage, återvinning

Det största loppiset jag besökte uppe i Hälsingland var i Bricka. Det stället kanske ni läsare känner till? Jag brukar besöka det en gång under sommaren. 
Här finns det verkligen saker till tusen!
Det som jag tycker är tråkigt är att de tyvärr har satt överpriser men man kan säkert göra små fynd ändå. Pratade med en väldigt trevlig dam som arbetade där och hon berättade att det går att fynda. En herre hade minsan hittat en tavla för 40kr och den var värd flera tusen fast målningen var skit ful och en annan kund hade fyndat en figur av Lisa Larsson. 
Jag fastnade här! 
Bland alla fina plåtburkar..... Stod länge och tittade, vred och vände på många, speciellt på kakaoburkarna som ni ser, vill gärna ha en i framtiden. Tyvärr för rostiga för min smak. 
I en och en halvtimme gick jag runt i detta loppishav. 
Jag hittade en barnkopp i plast som en söt liten ettåring ska få. 
Och en liten prydnadskudde som ska ligga på gästsängen i retrorummet. 
Sen fick jag den där känslan som kan dyka upp ibland när man är på loppisbesök. Ni kanske känner igen den? Man får upp span för något och tittar och tänker länge att den skulle jag vilja ha, den skulle passa bra just där på det stället, men är den verkligen värd den pengen? Nja...... och så lämnar man den där saken med ett beslut som man tror att man fattat klart och går vidare. Men när man går där och försöker tänka bort just den där saken om och om igen så händer det något. Man vänder om och beslutar sig väldig snabbt helt plötsligt att den där saken måste bara få följa med hem för 125kr annars kommer jag komma hem till Nynäshamn och ångrar mig som bara den och då är det för sent!
Det är just den här saken jag talar om :)
Egentligen har jag ingen aning om den är gammal eller ej men det ser så ut. Där i ska jag samla på alla kvitton från RetroIdasbutik. Vissa saker är bara menade för att vi ska köpa dom utan att man egentligen vet varför det är så, det är bara en känsla som infinner sig. Och jag är så glad att jag köpte den! 

Måste få visa er ett mönster eftersom jag har lite mönstermani. Min mamma hittade en teakhylla inklusive låda och i lådan låg ett fint papper som såg ut såhär!

En tapet i det mönstret hade inte suttit fel :) Eller hur?

Det var mina godaste gobitar ifrån ett härligt Hälsingland och jag är så nöjd! Den resan kommer jag att leva på länge. 

Nu när inlägget för idag börjar lida mot sitt slut hör jag åskan mullra runt knuten och termometern visar 29 grader i skuggan, jag njuter! Det är sommar och så kom jag på att det endast är fem dagar kvar tills jag ska få umgås med alla mina fina retroting på Torö marknad. Hoppas ni har möjligheten att komma förbi och om resvägen är för lång så kommer såklart ett inlägg om hur det var och de retrotingen som inte säljs finns såklart att köpa på retroida.tictail.com och via retroida på Facebook. En nyhet är att det nu går bra att betala via Swish! Det ska vara enkelt och smidigt att handla hos RetroIda. Stannar ni vid alla loppisskyltar?

Kategori: 50-60tal, Loppis, shopping, återvinning

En loppisskylt dyker upp vid vägkanten 
En förväntansfull känsla infinner sig i kroppen när bilen tar sig fram på grusvägarna och man passerar den ena hälsingegården efter den andra. För mig är det den bästa loppismiljön. 
Efter 1 kilometer i sakta fart anländer vi loppiset i Ovanåker och möts av den här vackra mjölkpallen och genast känns det som att vi lever i en annan tidsepok, 50-60tal. 

I Bjuråker blev mjölkbryggans eller mjölkpallens historia mellan tretti och femtio år. Från början av 1910 - talet till omkring 1970. Mjölkbrygga verkar vara den benämning som förekommer mest i Bjuråker, även om många också säger mjölkpall, vilket verkar vara en mer formell benämning som mjölkkörarna använde.

Än kan vi se, eller kanske rättare sagt, återigen kan vi se en och annan mjölkbrygga med uppställda mjölkflaskor. De väntar på den där mjölkbilen som aldrig verkar komma. Annat var det på 50-talet då det fanns det mjölkbryggor vid var och varannan gård. Men nu börjar det åter stå pyntade mjölkbryggor utefter vägen med postlådor på framsidan, vackert dekorerade med sommarens blommor och uppställda flaskor. Text hämtad från http://moviken.atellus.se/page.php?id=314


Med ett leende tar vi oss in på loppiset på logen. Allt var så fint ordnat och prismärkt av gårdsägaren och hans son. 
Jag fann där två plastburkar märkta Perstorp. 
En vacker brickhållare som jag tänker använda sommar som vinter bara för att den är så fin. 
STOPP!!!! En loppisskylt till efter bara 2 kilometers bilfärd. 

Nu befinner vi oss i Spångmyra hos en dam som fyllt ett litet hus med prismärkta gobitar. 
Damen var medveten om vad gamla saker och ting kan kosta men det stoppade inte mig från att pruta!!! 

Fastnade för den här plåtburkens mönster på kanterna. 
Och de här små plåtburkarna. De ska stå i mitt teakskåp i retrorummet. Fick köpa alla burkar för 40 riksdaler. 

Det tar emot att säga att vi faktiskt far förbi några loppisskyltar för att destinationen hade en annan riktning. Jag hade annars svängt av vid alla loppisskyltar! Men tänk så många loppisar jag har sparade att besöka tills nästa gång jag åker upp som är i Augusti. Stannar ni vid alla loppisskyltar?? 
Nu väntar värmen, bad och båttur på mig så vi ses alla retrofantaster!!