retroida.blogg.se

FÖLJ MED PÅ FÄRDEN IN I RETRO VÄRLDEN

100% loppislycka

Kategori: Allmänt, Duralex, Gnesta, Lions, Loppislycka, Loppmarknad, Reijmyre, Upsala-Ekeby, Välgörenhet, ryamatta

Idag är det fjärde dagen i rad som jag besöker loppisar och fyndandet fortsätter i rätt anda.
Häradsvallens loppmarknad öppnade vid 10:00 och vi var där och öppnade upp dörrarna. Regnet hängde i luften och ett tiotal tappra säljare hade tagit sig dit men sina fina ting. Jag sprang på dom direkt!
Här var den första.
 
Är det möjligtvis en kassettväska kanske? Jag fastnade iallafall för den direkt, speciellt för färgen och dess charm. Säljaren sa att den skulle passa mig och min laptop perfekt :) Ja varför inte nu när jag snart är utbildad förskollärare. 
Den här solvarma ryamattan köpte jag också av samma säljare. Den är så retro som den kan bli.
Jag kan inte förstå varför de inte ville behålla den för sig själva. Den är verkligen jätte fin. 
 
Teakföremål har jag svårt att låta bli. Skärbrädan köpte jag mer av en slump. Jag stod hos en antikhandlare och lyfte på saker och ting och plötsligt lyfte jag på en skål som var av nysilver och snabb var han med att säga att den får jag för 10 kronor. Nej sa jag den vill jag inte ha jag skulle bara kolla lite på teakskärbrädan. Aha sa han och blev tyst en stund. Sen erbjöd han mig att köpa den för samma peng eftersom att han sa så. Tack för det!
Skålarna i valnöt kunde jag inte låta bli att köpa för kvinnan som sålde dom var så himlarns trevlig.
 
Första besöket på Lånesta Gård i vagnhärad.
Jag var riktigt förväntansfull men här fanns det tyvärr inget att fynda idag, ingen retrokänsla alls.
På en halvtimme hade vi gjort två loppisställen!!!! Klockan var nu 10:30 och resan fortsatte nu mot ett kärt återseende av Gnesta :) och Lions loppmarknad.
 
Nej det var inte bara vi som hade tagit oss dit!
Det var bara att ta sats och kliva in i folkmassan, lite boxningar får man tåla när man är på loppisjakt.
En mängd möbler fanns att köpa för en billig summa.
Den här sängstommen i teak hade jag mer än gärna velat köpa till mitt retrorum men när jag kom fram till den så satt det en lapp att den redan var såld. Riktigt synd. Jag är fortfarande nyfiken på priset på den?
 
Som tur var hittade jag en mängd andra fina saker här och även min man överraskade mig med sina retrokunskaper som jag tydligt nog måste ha lärt honom och som han snappat upp och lagrat :) Vi kom ifrån varandra som vanligt för jag tar lite tid på mig har jag fått höra. Vi möts upp på vägen och han säger titta vad jag köpt åt dig. Två jätte söta vaser.
Upsala Ekeby i mitt hjärta.
En ljushållare även den Upsala Ekeby hittade jag i en fin härlig färg. Jag tänker mig en mängd smaskiga godisar där i mitten när man sitter inne och kurar en regning dag.
 
En duralex skål till min samling.
 
En himmelsk blå Husqvarna skål i plast.
 
Ett häftigt tårtfat slank ner i väskan för en tia!!! Har en aning om att det kanske kan vara en Reijmyre? Men jag är inte helt säker?
 
Här är jag på helspan hos en antikförsäljare med kunskapen om en massa retroting och tyvär med överpriser.
Den här sängmöbeln i teak tyckte jag om.
Stringhyllan höll jag länge i min hand men priset på 250 kronor gjorde att jag lämnade kvar den i butiken.
Retrotingen gjorde mig såhär lycklig men priserna gjorde mig deprimerad!
 
Även fast man inte köper saker kan man ändå suga in sig retroenergi och det gjorde jag här och avslutade dagen otroligt nöjd över mina inhandlande fynd. Och allt jag köpte ifrån Lions idag går till välgörande ändamål vilket gör mig riktigt glad, över att kunna vara till hjälp för något så viktigt.
 

Trosa-Nyköping-Gnesta

Kategori: 50-50tal, Loppis, Loppisfynd, Mönster, Plåtburkar, RetroIdasbutik, Upsala-Ekeby, butik, retromönster, vintage, vintagekläder

Tillsammans med min man och min mamma har jag idag besökt fem loppisar där resan startade ifrån Trosa till Nyköping och avslutades i Gnesta. Idag har det varit det mest passande vädret för loppisbesök, mulet med mycket nederbörd.
 
Ett riktigt fyndloppis tipsade min mamma mig om i Nyköping, Loppis Idbäcken ligger i en gammal industrilokal på 300 kvm,Gamla Oxelösunsvägen 1.
 
Första mötet med alla ting! Nästan allt är prismärkt till ett ibland för högt pris. Men man ska alltid pruta! Vi var själva när vi gick där inne idag och vi kunde höra regnets smatter ovanför oss. En riktigt mysig känsla. 
Mina inköp härifrån.
En härligt plastburk med fina bruna hjärtan på.
Tre assietter med ett jätte sött mönster, fyrklövern Upssala Ekby.
Har lagt ner tid på att hitta formgivaren men utan resultat tyvärr. Är det någon som vet? ( Tackar min snälla detektiv Sandra för informationen :) Formgivaren är Berit Ternell 1966-70)
 
Röda Korset Kupan i Nyköping. Fanns två avdelningar. Dörren här leder er in i lokaler med kläder och ett fåtal hyllor med glas och porslin.
Västra Trädgårdsgatan 47. Här sprang jag på det ena fyndet efter det andra :) 
Retro plastskålen ifrån Husqvarna i en röd värmande kulör.
6 stycken fina fruktknivar i rostfritt stål med teakskaft.
Ett skärp? En sjal? En slips? Jag vet inte vad det är men jag älskar mönstret! Den kan säkert användas som ett vackert siden halsband eller som en fin dekoration i håret. 
 
Titta in den här undebara kläningen som både jag och min mamma kommer i. Jag längtar tills jag får gå på bröllop för jag har redan klädseln klar. 
Jag trodde först att den var hemsydd men hittade en liten lapp där det stod only hand wash with care. Klänningen är i en linne modell med en fastsydd capekrage.
 Andra avdelningen var möblerad med möbler och blandade ting. Här inne gjordes inga fynd.
 
Fikapaus är ett självklart måste när man letar efter loppisar och fynd! Ett plus är när man hittar ett fik med retroinredning i helt min stil. 
 
Loppisbutikerna började sina och de som fanns kvar att besöka var stängda och hade oftast sina öppettider på Lördagar. Loppisfeber är något man lätt får när man väl börjar. Idag sa jag till Johan och mamma att jag skulle nog kunna gå på hur många loppisställen som helst och åka hit och dit under en hel dag, finns det inte något stopp för mig? Nej jag är nog loppistokig ;) 
För några år sen var jag på ett loppis i en lada i Gnesta. När vi satt och fikade började jag undra om den fanns kvar. Jag tog snabbt reda på det via en kompis på facebook och fick då också veta att den idag finns kvar och heter Gnesta auktionisten. Jag ringde direkt dit och frågade om dagens öppettider, 11-17. Vi tog oss från Nylöping till Gnesta.
 
En mysig lada som jag minns den men idag mer som en antiklada och inte en loppislada. Längst in ser ni en loppisskylt där kunde man gå in i ett rum på ca 20kvm och allt kostade 20kr. Inga fynd gjordes här.
Men lika lycklig var jag för det i mina underbart gula stövlar och jag visste att en butik röda korset väntade på andra sidan gatan. Den sista loppisbutiken för dagen! 
Det här stället får dagens högsta loppispoäng :) Pågrund av de fina fynden såklart!
Torggatan 1 Gnesta. Torsdagar och fredagar kl. 11-17, lördagar kl. 11-14.
 
Grönt är skönt och snyggt som tusan!
Visst är jag kulöraktig? 
 
Jag hittade två fantastiska retromönstrade tyger.
 
Synd att jag inte är en skicklig sömmerska men jag hoppas att kunniga kan få användning av dessa tyger och sy sig något riktigt fint.
 
Jag är så nöjd över dagens handlande fyndigheter och loppisenergin sprudlar för fullt.
 
Några av dagens fina inköp kommer att dyka upp i RetroIdas butik på nätet inom en snar framtid www.tictail.com 
 
 

När man inte kan släppa tanken!

Kategori: 50-50tal, Loppis, kryddhylla, ägodel

Det har hänt igen. Det som just börjar symbolisera mig mer och mer har jag kommit fram till. Ni vet det där första ögonblicket när man ser något på loppis. Antingen är man jätte impulsiv och tänker snabbt att den där ska jag bara ha! Eller så är man helt seg där uppe i knoppen och man måste helt plötsligt börja fundera helt i onödan.
Jag hittade en riktigt fin kryddhylla igår och frågade damen i loppisbutiken vad hon ville ha för den och 400 kronor var priset. Jag tog en sväng i butiken och tänkte att det var alldeles för dyrt den kunde jag inte köpa. Innan jag gick ut därifrån var jag ändå tvungen att fråga om hon kunde göra något åt priset ;)
350 kronor var hennes sista pris.
 
Vad tror ni händer senare under dagen? Jo jag ligger i sängen och försöker sova men kan inte släppa taget om kryddhyllan!!! Så himla typiskt mig!! Jag googlade fram telefonnumret till loppiset så att jag kunde vara förberedd klockan 10:00 imorse och då höra efter om den fanns kvar.
 
Klockan slog 10:00 och det gick fram många signaler innan damen svarade. Jag presenterade mig som sommargästen som var intresserad av krydhyllan igår. Jag är där ofta under somrarna så hon kände mycket väl igen min ljuva stämma. Kryddhyllan fanns kvar och hon skulle hålla den tills jag kom dit. 
 
Efter många tankar och med några tillhörande skavanker så är den i min ägo.
 
Har tvättat ur den och här ligger den och torkar i solen.
Här ser ni tillhörande glasbägare i två storlekar. Det finns 8 stycken stora som jag tänker fylla med bland annat mjöl, socker, havre och sen får jag fundera ut vad det ska vara i de resterande fem :)
Det finns 5 stycken små som kommer fyllas med härliga kryddor, fattas tyvärr en men den kommer jag vara på jakt efter under alla mina kommande loppisbesök och även på tradera.
 
 
Jag fullkomligt älskar den och för mig var den helt klart värd 350 kronor av charm. Ska bli spännande att komma hem på Söndag och ställa den till rätta i köket.
 
Nu ska jag sätta mig och planera morgondagens loppisbesök. Tur att jag har Allers där alla loppisar i Sörmland står ;)
Hoppas ni har och får en fortsatt trevlig torsdag kväll på återseende.