retroida.blogg.se

FÖLJ MED PÅ FÄRDEN IN I RETRO VÄRLDEN

Lucka 10 - Retrobloggarnas julkalender - 2016

Kategori: Allmänt

Nu var julmånaden här och jag har fått äran att öppna upp lucka nr 10 i retrobloggarnas julkalender 2016. 


Jul jul strålande jul..... eller
December december strålande december.... 
För mig känns den här månaden strålande mysig på något vis, på ett sätt som den aldrig gjort tidigare. Vi bor större, flera rum att pynta och lysa upp med stjärnor och ljusstakar, en härlig braskamin att tända när det är kyligt och det som jag verkligen längtat efter länge är att kunna bjuda hem min kära familj och känna att vi får plats. Därför kom jag i år på en strålande idé att bjuda in till adventsfika. 

På med julmusik och börja baka för här ska det bjudas på massor utav godsaker! 


I en hel vecka bakade jag något varje dag. Det blev hallonblommor, saffransdrömmar, kanelkakor, schackrutor, saffransmuffins med glasyr och chokladfudge med havssalt. En strålande bakvecka med lite extra fika. 


Andra advent fick jag äntligen börja ta fram allt & göra det som jag tycker är roligast, att duka och dekorera. 

Dukat för 10 stycken. Min bror, svägerska och deras tre barn, mamma, pappa och min man Johan, Vera och jag. 


Alla godsaker serverades i köket. 


Det blev ett mysigt firande av andra advent tillsammans med min kära familj. Kanske kan det här bli en ny tradition hos oss. 


Det här var allt från mig denna gång och jag önskar er en fortsatt strålande och mysig december månad. 

Lucka nummer 11 öppnas imorgon av fyndellerej. 

Största fyndet år 2016

Kategori: Loppis, Loppisfynd, Loppislycka, secondhand

Retroida är i fyndchock!

Som mammaledig besöker jag och min dotter rödakorset 1-2 ggr i veckan. Sa till min man senast igår att jag inte fyndat där på länge nu. Inte hittat det stora fyndet!!!
Man vet ju vad man söker efter och hoppas att hitta på hyllorna.

Även fast man inte hittat något på länge ger man inte upp och det drar alltid i loppis nerverna för det är ju så spännande. Man lever på hoppet varendaste gång!!!

Röda korset i Nynäshamn ligger precis intill Ica Maxi så vi slinker alltid in dit först innan vi ska handla på affären.

Idag var vi där när det öppnade. Och jag gick min sakta vanliga runda och förstod mot slutet att det inte var en fynddag idag heller. Men i lokalen hörs det rätt bra och jag hörde de som var inne på lagret och sorterade. Då slog det mig att jag kanske ska stanna en liten stund till det kanske kommer ut något nytt spännande på hyllan.
Tog ett litet extra varv vid tygerna och sen bort mot glasen och DÅ möter jag en som jobbar där som bär på något jag direkt snappar upp!!! Ska jag vara ärlig så pirrade det faktiskt till i magen litegrann. Jag vände snabbt på vagnen och sprang efter och sa -Du ursäkta men den där vasen vill jag gärna titta på!
Det var som jag trodde.
En stor peacock vas från Elme glasbruk!

Jag sken upp som en sol!!!
Hon var på väg att ställa in den i finskåpet och där skulle den ha passat men jag hann före. Den kommer att få en mycket fin plats här hemma.

Efter veckans dystra miner över en förkylning och ingen träning så slutade det med att det blev den bästa veckan på länge.

Det här är det största fyndet jag gjort under år 2016!