retroida.blogg.se

FÖLJ MED PÅ FÄRDEN IN I RETRO VÄRLDEN

November slutade riktigt bra!

Kategori: Allmänt

Idag stod det loppis, bytesaffär och mormor Ester på lördagens schema. 
Resan började 9:30 mot Enskede-Hjorthagen-Ropsten-Lidingö. 

I veckan fick jag ett loppistips av min kollega och jag älskar verkligen loppistips. Hon skulle själv stå och sälja sina saker i Enskede skola. 

Det finns fortfarande en chans att fynda för er som inte varit där! Öppet imorgon söndag kl.10-13. 
Matsalen var välfylld med saker. Kläder i mitten och saker längst med väggarna. 
För en femtiolapp fick jag med mig det här hem. 
Sen åkte vi vidare till Myrorna i Hjorthagen. Gick länge och tittade på alla fina vintagekläder. Provade två plagg som inte passade min figur. 
Jag känner att man kan nog inte göra något direkt fynd här men säkert hitta något du söker efter som man kan tänka sig betala en slant för isåfall. Jag tycker att det är tråkigt när det blir för dyrt. 
Den här skönheten såg jag på håll och tänkte wow den vill jag ha! 

Men för 350kr? Nej tyvärr den fick stå kvar. Är det inte roligare att få sälja så många ting som möjligt istället för så dyrt som möjligt? De skulle säkert få in samma summa i slutändan ändå och en effektivare återvinning skulle ske och många flera glada fyndare skulle gå därifrån och komma tillbaka oftare. 

Klockan 12:40 hade jag och min instagram vän februaristormen1 bestämt träff vid Ropsten station. Vi gjorde en bytesaffär. Hon fick fyra tallrikar delikatess designade av Karin Björqvist, Gustavsberg och två tallrikar atos och lansett.
Och jag fick äntligen min efterlängtade tekopp! 

Gissa om jag är överlycklig!
Och det fick precis plats en chai latte där i från vår Tassimo. 

Besöket hos kära mormor på Lidingö var så mysigt idag. Vi besökte morfar Fritz på kyrkogården, och trädet ni ser finns i närheten av morfar och det symboliserar lite mitt och Johans bröllop för vi fotograferades där <3 
Vi åt på resturang och jag och mormor tog oss en selfie tillsammans. Jag är otroligt tacksam över att ha så fin familj och fått växa upp med världens bästa mormor & morfar. 

Har laddat enerigi på olika sätt idag men det gör en också trött så jag lägger mig raklång i soffan och öppnar upp Sveriges största dagstidning. 

Från 14 januari 1975. 

Hoppas att ni också har haft en härlig Lördag på alla sätt och vis. 
Jag säger redan nu hejdå till November och tackar för att den slutade så fint och inom kort välkomnar vi December. 

www.retroida.com 

En på söder och en i Nynäshamn

Kategori: 506070tal, RetroIdasbutik, vintage

Förra veckan hittade jag för mig två nya butiker med retroföremål. Gissa om jag blev glad. 
Vi börjar på Heimdalsvägen i Nynäshamn där butiken hörnan ligger med hantverk & kuriosa. 

Upptäckte den när jag var ute och gick en eftermiddag med min mor fast då var det stängt. I onsdags kväll var vi där en sväng. Riktigt mysigt med fina antika ting och nästan allt är prismärkt.
Jag köpte en nyårsoutfit som jag dessvärre inte kommer i förtillfället och julens mat kommer nog inte vara till någon fördel. 


Något som håller in höfterna vore på sin plats ;) Vi får se om den behålls i mina ägor. 

Nu tar vi oss till Götgatan 78 på Söder i Stockholm. En vintagebutik som jag fann av en slump med namnet Millicent Living. Jag blev alldeles exalterad när jag hittade den för det är lite av min stora dröm att öppna något liknande i framtiden.
Jag tog såklart några kort så jag kunde visa er. Jätte fina saker som är utvalda med stor omsorg och eftertanke. 
De finns på Instagram & Facebook! 

Jag kommer definitivt besöka de här två platserna igen. 
Om någon vet några fler butiker med touch av retro på söder så skvallra gärna vidare det till mig ;)

Jag hoppas att min dröm en dag går i uppfyllelse <3

www.retroida.com Välkomna in!


 

En teknisk retropryl i mitt hem

Kategori: 506070tal, retrolycka

Tillsammans med andra retrosjälar tar jag mig nu an utmaningen att skriva ett blogginlägg om en teknisk retropryl i mitt hem. Den var svår och jag har tänkt och klurat på det hela veckan och till slut kommit fram till mitt val av pryl för det är ju inte så att det vimlar av tekniska retroprylar. 

I min hall intill emmafåtöljen står den här eleganta ljust gröna kobratelefonen och lyser upp med sin närvaro men dessvärre lyser den funktionella tekniken med sin frånvaro. Vilket är riktigt synd men jag har pluggat in den i uttaget ändå för en verklighetssyn såklart. 
Denna tekniska skönhet tillverkades åren 1956-1982, den har aldrig tillverkats under min levnadstid för jag kom till världen -83. Idag kallas telefonen av många som den berömda kobratelefonen men egentligen skulle den ha döpts till Erifon om inte de namnet hade varit upptaget redan. Telefonens första namn blev istället Ericofonen. 
Kan ni tänka er att den här telefonen är en så kallad allt i ett telefon med taltransformator, mikrofon, hörtelefon, brytare och fingerskiva! Ungefär som dagens iPhone ;) 
Källa: www.kobratelefonen.se


Kobran är formgiven av Ralph Lysell och Hugo Blomberg och gjordes i flera färger. Jag tror att färgerna som den tillverkades i var grön, röd, blå, grå och vit. 
Källa: http://www.tv4.se/tv4/artiklar/historien-om-kobratelefonen-4fc3ad1804bf72228b00b18f

De gånger jag stött på kobratelefonen under mina loppisturer har priset legat någonstans mellan 800-1000 kronor och den röda kobran tycks vara den som är dyrast. Jag undrar varför fallet är så? För mig har alla färger samma värde och jag är glad över min kobratelefon men jag hade önskat att få höra dess ringsignal och svara i den en dag. 
Ring Ring!!! 
Ja hallå det var RetroIda speaking ;) 

Andra retrobloggare som antagit utmaningen är 
Vintagespyglass.blogspot.se 
jjform55.blogspot.se
Frokenotilias.se 
Precisensan.com
Tallbacken.net
Tantemmasbravader.wordpress.se