retroida.blogg.se

FÖLJ MED PÅ FÄRDEN IN I RETRO VÄRLDEN

Vad är ett loppis?

Kategori: 506070tal, Allmänt, Loppis, Retrobloggare, Retroida

Enligt Wikipedia, Loppmarknad  (i dagligt tal ofta loppis , på finlandssvenska lopptorg ) är en plats där det handlas med begagnade saker.

Många olika typer av föremål kan säljas på en loppmarknad. Ofta dominerar mindre objekt som köksutrustning, kläder, böcker, CD med mera.


Idag åkte jag och min mamma iväg på en liten loppistur i vårt fina Södermanland. 
Jag ställer mig efter dagen frågan vad är egentligen ett loppis för mig? Har jag blivit mera kräsen? Granskar mera kritiskt alla saker och hur inbjudande är loppiset egentligen? Börjar jag tröttna eller finns det för få seriösa loppisar? 
Första stoppet ett hemma loppis i trädgården där några förväntansfulla ungdomar sålde för att spara ihop till sitt ridläger i sommar. Där fyndade jag en fin lampfot i mässing med tillhörande blommig lampskärm. 
(null)

(null)
Kommer pryda sig fint på vår altan där den i mina tankar är tänkt att stå. 
Ett par fina dukhållare för 4 kronor kommer att skina upp ute på altanen i sommar. 
Ett fint loppis!!!
(null)

(null)
Ett hemma loppis är för mig charmigt och oftast ordning och reda och med större potential att fynda och träffa på glada säljare. 

Vintageshopen, Stugan vid vägen i Sittersta är alltid ett trevligt stopp. Där får man vara med om många möten med äldre fina ting. Letar man efter något speciellt och unikt ska man bege sig hit. 
(null)

Säsongens första stopp vid Högerånsloppis där det finns väldigt mycket att titta på. Var tre år sen jag fyndade mina rosa fåtöljer där och har sedan dess inte fyndat något just här.  Men håller tummarna varje gång man stannar till! Men som loppisfantast så blir man lite besviken när man inte hittar någonting. 
(null)

(null)

(null)

AGA en pionjär inom radio och tv. Hade jag haft mera plats hemma hade denna skönhet följt med hem. 
(null)
Från ett loppisstopp i Vagnhärad med massa prylar med ordning och reda men inget för den numera kräsna retroida. 
På några andra ställen vi besökte var det sådan oordning att man knappt kunde se sakerna och inte gå runt dom och då tycker jag att namnet loppis tappar sin charm. 
Sen letar vi såklart efter olika föremål men saker som är trasiga och smutsiga är för mig skräp! 
Jag tror att jag har för höga loppis förväntningar när jag beger mig ut och varje gång upptäcker att det blir allt svårare och svårare att fynda dom där sakerna som man har skrivit på sin önskelista. Men tur är väll det att loppissäsongen precis har börjat! 
Kommentera inlägget här: