retroida.blogg.se

FÖLJ MED PÅ FÄRDEN IN I RETRO VÄRLDEN

100% loppislycka

Kategori: Allmänt, Duralex, Gnesta, Lions, Loppislycka, Loppmarknad, Reijmyre, Upsala-Ekeby, Välgörenhet, ryamatta

Idag är det fjärde dagen i rad som jag besöker loppisar och fyndandet fortsätter i rätt anda.
Häradsvallens loppmarknad öppnade vid 10:00 och vi var där och öppnade upp dörrarna. Regnet hängde i luften och ett tiotal tappra säljare hade tagit sig dit men sina fina ting. Jag sprang på dom direkt!
Här var den första.
 
Är det möjligtvis en kassettväska kanske? Jag fastnade iallafall för den direkt, speciellt för färgen och dess charm. Säljaren sa att den skulle passa mig och min laptop perfekt :) Ja varför inte nu när jag snart är utbildad förskollärare. 
Den här solvarma ryamattan köpte jag också av samma säljare. Den är så retro som den kan bli.
Jag kan inte förstå varför de inte ville behålla den för sig själva. Den är verkligen jätte fin. 
 
Teakföremål har jag svårt att låta bli. Skärbrädan köpte jag mer av en slump. Jag stod hos en antikhandlare och lyfte på saker och ting och plötsligt lyfte jag på en skål som var av nysilver och snabb var han med att säga att den får jag för 10 kronor. Nej sa jag den vill jag inte ha jag skulle bara kolla lite på teakskärbrädan. Aha sa han och blev tyst en stund. Sen erbjöd han mig att köpa den för samma peng eftersom att han sa så. Tack för det!
Skålarna i valnöt kunde jag inte låta bli att köpa för kvinnan som sålde dom var så himlarns trevlig.
 
Första besöket på Lånesta Gård i vagnhärad.
Jag var riktigt förväntansfull men här fanns det tyvärr inget att fynda idag, ingen retrokänsla alls.
På en halvtimme hade vi gjort två loppisställen!!!! Klockan var nu 10:30 och resan fortsatte nu mot ett kärt återseende av Gnesta :) och Lions loppmarknad.
 
Nej det var inte bara vi som hade tagit oss dit!
Det var bara att ta sats och kliva in i folkmassan, lite boxningar får man tåla när man är på loppisjakt.
En mängd möbler fanns att köpa för en billig summa.
Den här sängstommen i teak hade jag mer än gärna velat köpa till mitt retrorum men när jag kom fram till den så satt det en lapp att den redan var såld. Riktigt synd. Jag är fortfarande nyfiken på priset på den?
 
Som tur var hittade jag en mängd andra fina saker här och även min man överraskade mig med sina retrokunskaper som jag tydligt nog måste ha lärt honom och som han snappat upp och lagrat :) Vi kom ifrån varandra som vanligt för jag tar lite tid på mig har jag fått höra. Vi möts upp på vägen och han säger titta vad jag köpt åt dig. Två jätte söta vaser.
Upsala Ekeby i mitt hjärta.
En ljushållare även den Upsala Ekeby hittade jag i en fin härlig färg. Jag tänker mig en mängd smaskiga godisar där i mitten när man sitter inne och kurar en regning dag.
 
En duralex skål till min samling.
 
En himmelsk blå Husqvarna skål i plast.
 
Ett häftigt tårtfat slank ner i väskan för en tia!!! Har en aning om att det kanske kan vara en Reijmyre? Men jag är inte helt säker?
 
Här är jag på helspan hos en antikförsäljare med kunskapen om en massa retroting och tyvär med överpriser.
Den här sängmöbeln i teak tyckte jag om.
Stringhyllan höll jag länge i min hand men priset på 250 kronor gjorde att jag lämnade kvar den i butiken.
Retrotingen gjorde mig såhär lycklig men priserna gjorde mig deprimerad!
 
Även fast man inte köper saker kan man ändå suga in sig retroenergi och det gjorde jag här och avslutade dagen otroligt nöjd över mina inhandlande fynd. Och allt jag köpte ifrån Lions idag går till välgörande ändamål vilket gör mig riktigt glad, över att kunna vara till hjälp för något så viktigt.