retroida.blogg.se

FÖLJ MED PÅ FÄRDEN IN I RETRO VÄRLDEN

Allt kan hända när man är på loppis!

Kategori: 50-60tal, 506070tal, Loppis, Rödakorset, blåhusar, gustavsberg, retrobloggare, rosenfält, stiglindberg

 
Längtan efter ett besök hos Röda Korset har varit stor länge. Igår när tiden fanns svängde jag förbi och med hopp om fynd för att inleda helgen på. Det blev sannerligen en väldigt bra start på helgen och med lite loppisdramatik! 
 
Så fort jag klev innan för dörren så observerade jag att det var mycket folk och det är ju aldrig bra i jakten på loppisfynd ;) 
Tog kanske 30 sekunder så fick jag till min stora besvikelse se en kvinna som gick och bar på ett stort uppläggningsfat modell Blå Husar, formgiven av Stig Lindberg för Gustavsberg (1968). För 50kr! 
Snopet! Kändes som jag tappade lusten helt och drog fötterna efter mig och suckade medan jag gick runt och tittade. Tänk om jag hade kommit fem minuter tidigare, kan jag inte bara få göra ett stort fynd idag! 
 
När jag kommer fram till kläderna hos Röda Korset där dörren intill lagret ligger så kommer en kvinna ut därifrån bärandes på en hög porslin och när jag får syn på vad det är hon håller i sin famn får jag nästan dåndimpen!! 
Fyra tallrikar och ett uppläggningsfat á la Stig Lindberg för Gustavsberg (1969-72), modell Rosenfält!
Jag har två assietter hemma sen tidigare och hade tänkt börja samla på dom. 
 
Jag går med snabba steg efter henne och säger ursäkta!, ursäkta! Men hon hör mig inte! Hon kommer fram till ett bord och tänker ställa ner dom där och då får jag syn på att kvinnan med det Blåa Husar fatet också fått syn på Rosenfält porslinet och är påväg dit. Det här kanske låter konstigt men ni som också är intresserade av loppisar och jakten på det stora fyndet vet att man i det här läget får ett litet adrenalin och högre puls påslag ;) Så i stundens hetta ökar jag takten rejält på mina steg och knackar kvinnan på axeln och säger de där vill jag ha! 
Javisst absolut säger hon och räcker över allt till mig! 
Åh nej säger hon som också fått syn på samma sak som jag, de där hade jag velat haft om inte du tagit det. Hon var jätte trevlig och vi stod och pratade en stund. Hon berättade att i förra veckan sålde de en kanna och en skål i samma modell. Ett besök hos Röda Korset i min lilla by är verkligen spännande för man kan göra stora fynd. Vi var glada båda två som fått ett varsitt fynd, hennes för 50kr och allt mitt för 60kr. 
 
 
 
 
Min helg började sannerligen på bästa sätt! Jag sprudlade av lycka hela kvällen igår och ikväll blir det middag på finaste tallrikarna
Ha en fin helg och lycka till allesammans på era loppisturer!
 
Flera designer/ dekorer av Stig Lindberg med årtal finner ni på den här sidan http://www.signaturer.se/Sverige/Stig/stiglindberg.htm